Pronađi članak:

22. 10. 2011.

Steve Jobs hteo da kupi Dropbox



Kako piše Forbes, pokojni Stiv Džobs je u decembru 2009. godine pozvao osnivače kompanije Dropbox i ponudio im devetocifrenu sumu za preuzimanje istoimenog čuvenog cloud servisa za pohranjivanje podataka. Oni su ponudu odbili, uz obrazloženje da Dropbox nije na prodaju, jer žele da stvore veliku korporaciju. Postoje i indicije i da se Džobs poneo poprilično nadmeno prema njima.

Navodno, Džobs je izneo tezu da ono što nudi Dropbox nije samostalan proizvod, već više obična funkcija. Kao što već znamo, Apple je kasnije, tj. nedavno, zajedno sa novim iPhoneom 4S i iOS-om 5 lansirao i svoju paletu cloud usluga koja nose ime iCloud.




Bilo kako bilo, Dropbox trenutno ima 50 miliona korisnika i 70 zaposlenih. Očekuje se da kompanija ove godine dostigne 240 miliona dolara prihoda, što je zapanjujuće dobro ako se zna da čak 96 odsto korisnika Dropboxa ima besplatan nalog.

Ako već ne koristite ovaj fantastični servis, imate toplu preporuku od nas. Sa besplatnim nalogom, dobijate 2 GB "virtuelnog flash diska" na Internetu, kojem možete pristupiti sa bilo kog računara i velikog broja pametnih telefona i tableta, dok god imate Internet konekciju.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: