Pronađi članak:

13. 10. 2011.

[Uputstvo] Kako da jeilbreakujete iOS 5 na iPhonu 4, 3GS, iPadu, iPod touchu sa Redsn0w 0.9.9?iOS 5 koji je izasao pre par sati moze da se jailbreakuje, ali je za sada tethered. A to znaci da morate svaki puut da povezujete iPhone na racunar i pokrecete Redsn0w aplikaciju prilikom paljenja telefona.

Pre nego sto pocnete obratite paznju na sledece:

  • Ne radi na iPadu 2 i iPhonu 4S
  • U pitanju je tethered jailbreak, sto znaci da sto znaci da morate svaki puut da povezujete iPhone na racunar i pokrecete Redsn0w aplikaciju kada god palite tel
  • Kada izadje uputstvo za untethered, moracete da radite restore jer ne postoji tranzicija bez

Da pocnemo:

1. Preuzmite i instalirajte iTunes 10.5 (odavde), povezite iUredjaj na racunar i pozeljno je da bekapujete

PAZNJA: Svi koji koristite Gevey SIM za unlock ili ste otkljucali tel pomocu Ultrasn0w-a, preskocite do dela "Za otkljucavanje" ispod!

2. Uradite update na iOS 5 pomocu iTunesa. iOS 5 mozete preuzeti odevde
3. Preuzmite Redsn0w 0.9.9b5 (Win) (Mac)4. Pokrenite ga i izaberite opciju Jailbreak, zatim Install Cydia i pratite uputstvo sa ekrana kako da udjete u DFU mod. Kada ste tamo, Redsn0w ce uraditi jailbreak (bez potrebe da rucno birate IPSW jer Redsn0w moze sam da preuzme IPSW fajlove sa Apple servera!)Boot-ovanje u tethered jailbreak mod:

Kada instalirate Cydiu, moracete da boot-ujete u tethered jailbreak mod. Prvo udjite u DFU mod, zatim idite na Extras, pa Just Boot. Redsn0w ce pokrenuti iPhone u tethered stanju. Ovo cete morati da radite svaki put kada palite tel.Za otkljucavanje:

Ako vam je tel otkljucan pomocu Gevey SIM ili ste otkljucali tel pomocu Ultrasn0w-a, ne radite update pomocu iTunes-a! Vec napravite custom firmware pomocu Redsn0w programa koji nece podici baseband, da biste mogli da posle otkljucate sa Gevey ili Ultrasn0w. Ovo se radi tako sto idete na Extras, zatim Custom IPSW, izaberete odgovarajuci iOS 5 IPSW fajl i pustite da Redsn0w napravi custom za vas. Posle toga idete Exras pa Pwned DFU mod, pa odete u iTunes i uradite Shift + Restore na custom koji je napravio Redsnow. Posle ubacite Gevey SIM ili pokrenete Ultrasn0w za unlock.
Takodje mozete koristiti Sn0wbreeze za jailbreak iPhona na iOS 5 da sacuvate baseband.

Kada izadje untethered jailbreak, napisacemo i uputstvo za njega zato nas pratite na Tviteru i Fejsbuku. Pogledajte nasu galeriju super korisnih uputstava za iPhone.

izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: