Pronađi članak:

4. 10. 2011.

Utisci sa "Let's talk iPhone" Apple konferencije - Izašao iPhone 4S



Ako na pratite, znate da je malopre zavrsena "Let's talk iPhone" Apple konferencija koju smo uzivo prenosili ovde. Hvala svima sto su dosli da se druze i da prate desavanje! Za sve koji nisu stigli da prisustvuju, evo sta je sve objavljeno.



iPhone 4S

Kao prvo nista od iPhona 5. Izasla je poboljsana verzija iPhona 4 koji se zove iPhone 4S. Po prvi put iPhone ce izaci kapaciteta 64GB. Malo li je? Ima A5 procesor sto mu daje 7x bolju grafiku i 2x vecu brzinu. Kamera sada ima 8MP i polji foto procesor. Cene su 199$ (16GB), 299$ (32GB) i 399$ (64GB). iPhone 4 je pojeftinio na 99$ dok je iPhone 3GS besplatan. Sve naravno uz dvogodisnji ugovor. Pored ATT i Verizon operatera, uveden je i Sprint.






Siri - Lični asistent

Apple je kupio kompaniju Siri i uveo glasovne komande u vidu licnog asistenta u iPhone. Napredna verzija Voice komandi koje vec postoje. Ako ste gledali film "2001.: Odiseja u svemiru" poznat vam je racunar HAL 9000. E pa sa Siri asistentom komunicirate tako sto mu postavljate razna pitanja. Npr. "Koliko je sati u Parizu?", "Koja je vrednost Apple deonica?", ili mu zadajete komande "Napravi podsetnik da je devojci rodjendan 31. avgusta."

iPhone 4S ce se isporucivati od 14. oktobra.






iPod

Predstavljen je iPod touch istih karakteristika samo od sada i u beloj boji i kapaciteta 64GB. Uz iOS 5 i iMessage skoro kao da imate telefon.



iPod nano je zbog popularnosti dodatne opreme za nosenje na ruci u vidu sata, dobio nove dizajnove satova (cak 16) i dostupan u 7 boja. Ovo je 7. generacija iPoda nano.

iOS 5

Dugo ocekivani iOS 5 je zakazan za 12. oktobar sa svim poznatim funkcijama ali dve novine.



Radi se o "Find My Friends" aplikaciji koja omogucava bas to - lociranje prijatelja sa iUredjajima. Nesto kao Foursquare ili Google Latitude aplikacije.

Takodje "Cards" aplikacija koja omogucava pravljenje razglednica direktno na iUredjaju i slanje postom bilo gde u svetu.

Uskoro detaljno o svakoj stavci u zasebnim clancima.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: