Pronađi članak:

11. 11. 2011.

Adobe odustaje od mobilnog FlashaKompaniji Adobe predstoji restruktuiranje, osim otpuštanja oko 750 zaposlenih, Adobe će se u budućnosti fokusirati na oblasti digitalnih medija i digitalnog marketinga.

Jedna od donetih odluka, a u sklopu restruktuiranja, je i da se Flash plejer za mobilne više neće razvijati. Umesto njega, Adobe će se fokusirati na HTML5 i Adobe AIR.

“HTML5 je sada univerzalno podržan na većini mobilnih uređaja, u nekim slučajevima jedino je on i podržan. Ovo čini HTML5 najboljim rešenjem za kreiranje i distribuciju sadržaja na svim mobilnim platformama”, rekao je na svom blogu Deni Vinokar, potpredsednik Adobea.
Ovakvu odluku mnogi su prokomentarisali kao moralnu pobedu Applea, čiji mobilni uređaji inače ne podržavaju Flash, smatrajući ovu tehnologiju prezahtevnom i nestabilnom, a upravo su konkurenti predstavljajući svoje proizvode podršku za Flash često isticali kao jednu od komparativnih prednosti koja korisnicima pruža “puno web iskustvo”.

Što se otpuštanja tiče, 750 zaposlenih čini oko 9 posto radne snage kompanije, a nije poznato koje divizije će biti obuhvaćene otpuštanjima.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: