Pronađi članak:

27. 11. 2011.

Kontrola automobila pomoću siri Asistenta (video)Pre par dana jedan haker je uspeo da napravi proxy za Siri i spoji ga sa svojim automobilom, tacnije sistemom za daljinsku kontrolu automobila.

Jos uvek ne ocekujte da ce Siri moci da vozi umesto vas, ali trenutno moze da radi sledece:

- paljenje i gasenje alarma
- paljenje i gasenje motora
- otvaranje gepeka
- mod za uzbunu

Da bi uredjaj bio povezan sa Siri serverom tj. telefonom, potrebno je da ima aplikacioni programski interfejs (API) i modem.

Evo sta je haker rekao za sistem i koje kontrole su moguce:

The “Siri Proxy” plugin I wrote handles interaction with a php script that runs on my web server. The php script, which I developed months ago for personal use, allows me to send commands to my car which has a Viper SmartStart module installed.

Current commands accepted are: “Vehicle Arm”, “Vehicle Disarm”, “Vehicle Start”, “Vehicle Stop”, “Vehicle Pop Trunk”, and “Vehicle Panic”.
Pogledajte:I u praksi:Ovo je pocetni pokusaj integracije Siri asistenta u svakodnevne situacije. Zamislite sta ce sve biti moguce kada se i drugi docepaju Siri proxija ili kada Apple pocene dozvoljavati kompanijama da integriSu Siri sa svakodnevim elektronskim gadgetima. Pred nama je buducnos kao iz filmova naucne fantastike.

izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: