Pronađi članak:

14. 12. 2011.

Biografija Stiva Dzobsa u prodaji u Hrvatskoj



Hrvatski telekom i Jutarnji list ponosno su danas u Zagrebu predstavili zajednički izdavački projekt - uzbudljivu i ekskluzivnu biografiju Steva Jobsa.

Kritičari kažu da je autor Walter Isaacson uspio napraviti sveobuhvatan, često nimalo laskav portret kompleksnog čovjeka koji je iza sebe ostavio brojne neprijatelje, uvrijeđene bivše prijatelje, kritičare i rivale, ali i milijunsku hordu obožavatelja koji kupuju njegove Apple proizvode.

Vjerojatno zato je životna priča ovog informatičkog genija, ali i revolucionara u rekordnom roku postala najprodavanija knjiga godine na Amazonu, prva je na ljestvici New York Timesa, a mjesecima ne silazi sa svih svjetskih top-ljestvica.




Hrvatsko izdanje po cijeni od 159 kuna već se dva dana prodaje u knjižarama Algoritma, Profila, Školske knjige, Mozaik knjige, VBZ-a, Ljevaka i Tisak media centra te na svim većim kioscima Tiska i iNovina. Hrvatski telekom kao ekskluzivni partner prodaje ovu knjigu u svim T-centrima.

- Ponosni smo što upravo Jutarnji list izdaje ovu knjigu. Licitirali smo na slijepoj licitaciji gdje smo ponudili iznos i opisali profil naše kompanije jer su vlasnici prava tražili izdavača koji je u stanju iznijeti tako značajan projekt - izjavio je Tomislav Wruss, direktor izdavaštva u EPH, koji je osobno vodio napetu bitku za prava na Isaacsonovu knjigu, u kojoj je na kraju Jutarnji i pobijedio u srazu s mnogim drugim izdavačima.

Steve Jobs bio je, rekli su u poslovnom svijetu, vrlo čudan čovjek. Prezirao je tradicionalne korporacije, mrzio tradicije i ustaljene poslovne modele, stalno tjerao svoje suradnike da smišljaju nešto novo. Knjiga otkriva i puno o njegovoj borbi s karcinomom, zavaravao je sve oko sebe da pobjeđuje, a autora biografije je nekoliko tjedana prije smrti uvjeravao da će ga spasiti neka nova radikalna terapija.

Luksuzno izdanje ove “must have” knjige i, prema tvrdnjama nekih, moderne enciklopedije poslovanja budućnosti na više od 600 strana donosi i gotovo 50 nikad viđenih fotografija najmoćnijeg biznismena naše ere, koje je sam odlučio podijeliti sa svijetom za potrebe knjige.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: