Pronađi članak:

7. 12. 2011.

Izašao legalni Ac1dSn0w (beta 2)



Prošle nedelje imali smo priliku da vam predstavimo sa novi jailbreak tim - Pwn Dev Team i njihov jailbreak alato Ac1dSn0w. Kao Redsn0w i Sn0wbreeze, i ovaj alat može izvršiti tethered jailbreak na vašem iUređaju na kome je iOS 5, pod uslovom da se ne radi o uređajima sa A5 procesorom (iPhone 4S i iPad 2).

Većina nas se nadala da će Ac1dSn0w ponuditi untethered jailbreak za iOS 5 i tako unijeti malo svježine u pomalo umrtvljenu scenu, ali pored tog nedostatka bilo je još problema.

MuscleNerd je ubrzo nakon što je alat postao dostupan putem Twittera ustvrdio da se ovaj alat ne može smatrati legalnim jer u sebi sadrži Appleov code. Nakon ove spoznaje kolege sa blogova diljem svijeta ubrzo su povukli svoje tutoriale i sam alat iz download sekcija. Čekao se odgovor samog Pwn Dev Teama, a srećom, na njega se nije dugo čekalo. Od juče je Ac1dSn0w dostupan u beta 2 verziji a njegovi tvorci tvrde kako alat više ne koristi Appleov code.




Dakle, alat se sada može smatrati legalnim. Očekuje se da će druga beta ispraviti bug zbog kojeg alat nije radio kod određenog broja korisnika. Ekipa iz Pwn Dev Teama kaže kako u budućnosti možemo očekivati i opciju jailbreakanja na daljinu, što bi bio pravi novitet, te bi otvorilo mogućnosti da iskusniji korisnici pomažu početnicima u svijetu jailbreaka.

Ac1dSn0w beta 2 je dostupan (trenutno) samo za Mac OS X a možete ga skinuti sa službene stranice Pwn Dev Teama. Sa njim možete raditi tethered jailbreak za iPhone 3GS, iPhone 4, iPad i iPod touch 4 sa iOS 5 ili 5.0.1. Uskoro uputstvo za jailbreak pomocu Ac1dSn02.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: