Pronađi članak:

9. 1. 2012.

Apple u trci za prenose utakmica Premijer lige



Britanski dnevni list Daily Mail objavio je da je kompanija Apple pokazala interesovanje za dobijanje prava za “žive” prenose fudbalskih utakmica engleske Premijer lige.

Prema pisanju lista, Apple bi na kraju ovogodišnjeg prvenstva mogao da se nadmeće sa drugim konkurentima za dobijanje prava za prenose utakmica u prvenstvu 2012/2013.

Iako u tekstu koji je Daily Mail objavio nisu navedeni nikavi izvori iz Applea, autor članka sugeriše da bi kompanija mogla da se odluči na takav korak u nameri da pokrene pretplatu za svoju uslugu Apple TV u Velikoj Britaniji. Prenosi utakmica najpopularnije fudbalske lige na svetu bi bili prava prilika za to, smatra autor članka Čarls Sejl. Osim toga, prenosi fudbalskih utkamica bi mogli da poboljšaju i prodaju iPada u Velikoj Britaniji, dodaje Sejl.




Sejl očekuje da će jedan od konkurena ta u nadmetanju za dobijanje televizijskih prava biti i Google. “Samo pojavljivanje Applea i Googlea u takvom nadmetanju moglo bi da da veliki podsticaj Premijer ligi, u vreme kada su cene televizijskih prava za prenose drugih sportskih nadmetanja u stalnom padu”, kaže Sejl.

Po njegovom mišljenju, u budućem nadmetanju za televizijska prava osim Applea i Googlea, učestvovaće i TV stanice Sky (aktuelni nosilac televizijskih prava), ESPN i Al Jazeera.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: