Pronađi članak:

25. 1. 2012.

Evi: Alternativa za Siri



Predstavljamo vam alternativno resenje ukoliko zelite Siri asistenta, a nemate iPhone 4S - Evi. Kreator ove aplikacije je firma True Knowledge a koristi isti software za prepoznavanje glasa od kompanije Nuance kao i Siri.

Za razliku od ostalih losih pokušaja kopiranja funkcije iPhonea 4S Evi bi mogla biti prva ozbiljna konkurencija. Kreatori naglašavaju kako Evi nije samo obična zamena za Google i ostale pretrazivace, poput Siri, programirana je da (ukoliko je to moguće) razume vaše glasovne naredbe i ponudi rezultate koje očekujete.



Evi, takođe, uči s vremenom pa će, nakon što je koristite određeno vreme, bolje prepoznavati vaš glas i naglasak ali vam nuditi i kvalitetnije rezultate pretrage koji (naravno) mogu zavisiti i od vaše lokacije. Mana je ta sto Evi nije integrisana direktno u iOS pa vam tako neće čitati vaše SMS poruke, praviti podsetnike i slično, ali ne mora da znaci da ove funkcije neće biti dostupne u nekoj od narednih verzija.




Na App Storu Evi se prodaje po ceni od 0.99$ dok je na Android Marketu potpuno besplatna. Ovo se opravdava činjenicom da iOS verzija koristi Nuance tehnologiju koja, na žalost, nije besplatna.

Video demo:



preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: