Pronađi članak:

8. 1. 2012.

Stiže Gorilla Glass 2 za smartfone



Ovu vrstu super snažnog stakla imaju iPhone i iPad - iako Apple zvanično ne priznaje njegovo prisustvo.

Zapravo, ima ga u sve većem broju na ekranima smartfona i tabletima; prema poslednjem proračunu, više od 500 miliona uređaja širom sveta ga nosi na sebi. Verovatno sve vreme gledate u njega a da i ne znate.

To je Gorilla Glass, otporno i kao pero lako staklo 21. veka koje proizvodi Pyrexov Corning. Kompanija se sprema da otkrije najnoviju verziju materijala, Gorilla Glass 2, na predstojećem CES-u u Las Vegasu (10-13. januar).

„Proizvođači handset i tablet uređaja idu u pravcu veće funkcionalnosti uz tanji dizajn” kaže Džejms Stajner, generalni menadžer u Corningu. „Najnovija inovacija u Gorilla Glass tehnologiji spremna je da odgovori na oba izazova i omogući širu penetraciju touch tehnologije”.




Iz kompanije ne žele da preicziraju koliko će jače i lakše biti novo staklo, ali sva je prilika da ćete morati baš da se potrudite da razbijete ekran na smartfonu koji je izrađen od Gorilla Glass 2.

Ovo staklo nije namenjeno samo malim uređajima. Kompanija je za CES spremila impresivni touchscreen od 82 inča, zajedno sa video zidom i zvučnicima prekrivenim Gorilla staklom.

Odavno se šuška da se ova tehnologija izrade laganog stakla koristi za iPhone, ali je to potvrđeno tek u Ajzaksonovoj biografiji o Stivu Džobsu.



preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: