Pronađi članak:

7. 2. 2012.

Apple: neobična praksa i mitoviU svojoj knjizi “Epl iznutra” (Inside Apple) Adam Lašinski je zavirio iza kulisa proizvođača ajfona, otkrivajući neke od bizarnih tajni i neobičnih perfekcionističkih praksi ove kompanije.

Tajnovitost

Zaposleni u “Eplu” po pravilu ne znaju na čemu njihove kolege rade, i ne smeju da pričaju o tome - čak ni svojim ženama i deci.

Dezinformisanje

Pored toga, rukovodstvo zaposlene čak i namerno snabdeva pogrešnim infromacijama, kako bi odvratilo pažnju od pravih noviteta u svojoj proizvodnji.
Savršeno pakovanje

Dizajneri testiraju pakovanja proizvoda - neprestano ih otvarajući i zatvarajući - sve dok ne zaključe da raspakivanje proizvoda i pogled na njega predstavlja pravo zadovoljstvo.

Nema "fartova"

Onaj ko misli da u App Store može da nađe baš SVAKU moguću aplikaciju koja mu padne napamet, prevariće se. “Epl”, naime, ne želi tamo više da vidi tzv. “fart” (tj. ”prdež”) aplikacije, pri čemu ovaj termin ne označava doslovno aplikacije koje oponašaju puštanje gasova, već sve glupe i beskorisne aplikacije.

9:42

Na fotografijama i prezentacijama novi ajfoni mahom pokazuju 9 sati i 42 minuta. Razlog je taj što prezentacije mahom počinju u 9, a glavni proizvodi se publici prikazuju nakon oko 40 minuta.

Bezbedniji od Pentagona

Bezbroj rampi na ulazima, zamračene prostorije i pristupni kodovi čine sedište “Epla” najbezbednijom zgradom na svetu.

Mitomanija

“Eplova” prodavnica suvenira prodaje majicu sa natpisom “Danas sam posetio ‘Epl”. To je sve što o tome smem da kažem”.

Preciznost

Uz pomoć foto-lupe, zaposleni pažljivo pretražuju ekrane ajfona, tražeći greške u pikselima.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: