Pronađi članak:

16. 2. 2012.

Apple opet tuži Samsung


Apple je podneo još jednu patentnu tužbu protiv Samsung Electronicsa u SAD zahtevajući od saveznog sudije da obustavi prodaju Samsung Galaxy Nexus smartfona dok se slučaj ne razreši na sudu.

Tužba je podneta u Okružnom sudu u Kaliforniji i tiče se 4 Appleova patenta koji omogućavaju korisnicima da dodirom telefonskog broja na nekoj veb stranici mogu da okrenu taj broj, da postave reč, da im Siri prepozna glasai ili da otključaju smartfona prevlačenjem slike sa jedne na drugu lokaciju.

„Prodaja Galaxy Nexusa tokom ove parnice će načiniti nepopravljivu štetu Appleu”, piše u tužbi. „Tržište smartfona nema jasne granice jer se veliki broj korisnika prebacuje na smartfone i njihove dugoročne preference mogu biti određene u velikoj meri operativnim sistemom na prvom smartfonu koji kupe”.

Važnost te prve kupovine „je upravo razlog zbog koga Samsung kopira Appleove proizvode i ugrađuje Appleove patentirane karakteristike, kako bi odvukao krucijalne prve kupce od Applea”.




Samsungova odluka da prodaje Galaxy Nexus u SAD „je još nečuvenija ako se ima u vidu da je Samsung to učinio i pored ranije odluke ovog Suda da neki Samsungovi uređaji koriste Appleove patente i da bi njihova prodaja mogla da utiče da Apple izgubi svoj udeo u tržištu smartfona u korist Samsunga i time pretrpi nenadoknadiv gubitak”, piše u tužbi.

Apple je podneo tužbe protiv Samsunga širom sveta, tvrdeći da njihovi proizvodi koriste brojne Appleove patente. U jednom broju slučajeva sud je naredio Samsungu da prestane sa prodajom određenih proizvoda i promeni sporne karakteristike.

U ovoj najnovijoj tužbi Apple je naveo da „je primoran da neumorno zakonski goni Samsung širom sveta” jer „Samsung nastavlja da plasira sporne ‘kopirane’ proizvode sa namerom da će zabrana od suda stići kasno, tj. u vreme kad će Samsung već naneti nepopravljivu štetu Appleu”.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: