Pronađi članak:

8. 2. 2012.

Mac budućnosti mogao bi imati ekran osjetljiv na dodir



Kapacitivni touchscreen promenio je naše shvatanje mobilnih telefona a iOS, Android, a od nedavno i WP7 prestali su biti pomodarstvo i postali su način življenja. Sigurno razmišljate kako bi se touchsreen mogao implementirati u kućne i prenosne uređaje ali od same pomisli da svojim prstima bodemo u Windows ikone... Apple, po svim prilikama, namerava da to učini stvarnošću.

Ove nedelje je ekipa iz Kupertina predala patent za novi korisnički interfejs koji bi eventualno učinio da touchscreen na Macu ima nekog smisla. Veliki igrači PC tržišta već neko vrieme imaju u ponudi uređaje sa ekranima osjetljivim na dodir ali celi princip korišćenja još je daleko od nečeg, makar i u pola, praktičnog.




Pogled na patent otkriva da je ovde reč o virtuelnim kontrolama na ekranu u vidu rotirajućih tastera i slajdera. Ovakav vid kontrole imao bi smisla u nekim programima za reprodukciju muzičkih i video sadržaja kao i u programima za obradu istih, čak i za menjanje stepena osvijetljenosti ekrana, možda i menjanja rezolucije.



S obzirom da smo od Applea navikli da unosi revoluciju u svoje proizvode ovo možemo vieti samo kao početak. Do daljnjeg, moje naše oružje za kontrolu računara ostaće dobri, stari miš i tastatura.



preuzezo sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: