Pronađi članak:

20. 2. 2012.

Uskoro 25 milijardi downloada sa App Stora



Apple se polako priprema da proslavi još jedan milestone u svojoj istoriji. Ovoga puta nije u pitanju godišnjica objavljivanja nekog proizvoda, niti neki bitan datum u istoriji komapnije. Ono što se očekuje je objavljivanje jednog vrlo impresivnog podatka, vezanog za App Store.

Ovih dana se očekuje dostizanje brojke od 25 milijardi downloadovanih aplikacija koje Apple korisnici svakodnevno preuzimaju sa App Storea.



Na Appleovom sajtu je već postavljen brojač koji odbrojava poslednje milione do velike brojke. Koliko se brzo povećava cifra, možete i sami pogledati na zvaničnoj stranici.

Dostizanje ove brojke će sigurno biti nezaobravno za onog korisnika koji bude upravo taj koji je downloadovao 25.-to milijarditu aplikaciju. Njega će Apple nagraditi sa iTunes Gift Cardom u iznosu od 10.000$.

Obzirom da je prosiječna cijena aplikacije oko 2$, a prosečna cena igrice oko 1$, onda vam ne treba puno matematike da izračunate koliko se aplikacija i igrica može kupiti za sumu od 10.000$. Dovoljno da prepunite i iPad2 sa 64 GB memorije.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: