Pronađi članak:

3.03.2012

iOS i Android aplikacije pristupaju fotografijamaNajpre je NY Times na svom Bits blogu izvestio da pojedine iOS aplikacije mogu pristupiti svim fotografijama na telefonu, sada piše da je na Androidu situacija još kritičnija.

Naime, nakon što korisnik dozvoli iOS aplikaciji pristup njegovim lokacijskim podacima, aplikacija može kopirati njegove fotografije bez, rekao je za NY Times jedan od programera, a nije poznato da li je neka aplikacija do sada to i činila.

NY Times sada piše da su ranjive i fotografije na Androidu.Što se ove platforme tiče, Android aplikacijama uopšte nije potreba dozvola da pristupi fotografijama, sve dok ima dozvolu korisnika da ide na internet, što radi većina njih, ona može kopirati fotografije na svoj server bez ikakvog obaveštenja. Da li je neka aplikacija do sada to i činila, za sada nije poznayto.

Iz kompanije koja se bavi bezbednostnim softverom za Android, Lookout, rečeno je da na ovoj platformi ne postoji specijalan zahtev koje aplikacije moraju slati kako bi pristupile fotografijama, a iz Googlea je za NY Times rečeno da razmatraju menjanje ovog pristupa.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: