Pronađi članak:

20. 3. 2012.

Sparrow: Odličan email klijent za iOS


Korisnici Mac OS X-a verovatno su upoznati sa nazivom Sparrow. Već neko vreme to ime nosi jedan od najpopularnijih email programa za Apple operativni sistem. Njegovi kreatori najavili su da rade na verziji za iOS još u avgustu prošle godine, a ovih dana je vrabac (eng. sparrow) konačno "dolepršao" na App Store.

Developeri su naglasili kako će korisnici Sparrow aplikacije na iPhonu i iPod touchu uživati u punoj podršci za IMAP protokol (koje koriste Gmail, iCloud, Yahoo). Ukoliko nameravate aplikaciju koristiti sa više email naloga možda će vas radovati činjenica da ista koristi jedinstveni inbox, dakle, svi novi mailovi koje primite sa bilo kojeg od tih naloga prikazivaće se u jednom "poštanskom sandučetu".



Vrapcem se, pored standardnih virtuelnih taster, "komanduje" i pomoću niza touch gestova na ekranu pa ćete tako moći pomoću "swipe" gesta da odgovorite na mail i koristiti "pull to refresh" opciju koja je jako praktična i već poznata u Facebook i Twitter aplikacijama. Kad smo već kod društvenih mreža nije loše napomenuti kako postoji i opcija povezivanja sa vašim Facebook profilom.



Sparrow nije savršena aplikacija. Ona ne podržava push notifikacije, što bi moglo pokvariti ugođaj mnogima. Trenutno ne postoji ni podrška za POP protokol tako da će je svi oni koji se kunu u Hotmail zaobići u širokom luku, a stvar koja možda najviše smeta je izostanak landscape načina pregleda. Obećano je da će ove i još par drugih nepravdi biti ispravljeno putem budućih nadogradnji i da će na listu podržanih uređaja biti uvršten i iPad. Na žalost, da bi ste instalirali Sparrow vaš uređaj mora pokretati iOS 5 ili novije verzije.



Ukoliko ste spremni da na jedno oko zažmirite na pomenute nedostatke, za 2.99$ možete dobiti ozbiljnu alternativu za Mail aplikaciju. Brzinski test pokazao je da Sparrow brzinom učitavanja čak i većeg broja mailova dominira nad standardnom Mail aplikacijom a doteraniji izgled je još jedan plus.

Ako želite da unesete malo promene u email komunikaciju na vašem iUređaju, a ceena od skoro 3$ vam ne predstavlja problem, Sparrow zaslužuje da mu podarite šansu.

Video demo:




Specifikacije:

Datum izbacivanja: Mar 15, 2012
Verzija: 1.0.1
Veličina: 9.0 MB
Jezici: Eng, Fra
Kompatibilnost: iPhone, iPod touch i iPad sa minimum iOS 5

Ako vam se dopada, pogledajte našu galeriju ostalih aplikacija za iUređaje.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: