Pronađi članak:

18. 4. 2012.

Tim Kuk - Najplaćeniji šef u SAD



Izvršni direktor američke korporacije "Apple" Tim Kuk bio u 2011. godini najplaćenji rukovodilac neke kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama jer su njegova primanja povećana dva odsto u odnosu na prethodnu godinu, objavio je list "Njujork tajms".

Kuk je lane primio ukupno 378 miliona dolara, uključujući platu, bonuse i druge nagrade (oko 1,8 miliona dolara) i jednokratne isplate po akcijama (376,2 miliona dolara), prenela je njujorška agencija privrednih informacija Blumberg.



Na drugom mestu po zaradi bio je osnivač i izvršni direktor "Oracle-a" Lari Elison, koji je primio 77,6 miliona dolara, a na trećem čelnik kompanije "JCpenney" Ronald Džonson sa 53,3 miliona dolara.

Kuk je došao u "Apple" u martu 1998, a za izvršnog direktora je postavljen posle ostavke Stiva Džobsa u avgustu 2011. godine.

Prosečna ukupna primanja izvršnih direktora u SAD, koje imaju naveću nacionalnu privredu na svetu, povećana su prošle godine na 14,4 miliona dolara, naveo je u ponedeljak "Njujork tajms", pozivajući se na ispitivanje agencije "Ekvilar" iz američke savezne države Kalifornije koja se bavi primanjima rukovodilaca firmi koje su listirane na berzama.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: