Pronađi članak:

25. 4. 2012.

Zvanično stigao Google Drive


Nedeljama su mediji bili preplavljeni glasinama i nagađanjima, videli smo i neke verzije koje su „procurile” na netu, ali Google Drive (Google disk) je od sada i zvanično dostupan svima.

Usluga čuvanja podataka na Googleovom „oblaku” veličine 5GB biće integrisana sa Google Docs i omogućiće vam da pristupate fajlovima sa bilo kog mesta i da ih razmenjujete sa kolegama.

Google Docs je ugrađen u Google Drive, što znači da ćete sa ostalima moći da radite u realnom vrmeenu na dokumentima, tabelama i prezentacijama.

Kad podelite sadržaj sa nekim (bilo da je reč o PDF-u, slikama, videu...), možete dodati svoj ili odgovoriti na nečiji komentar a stići će vam i obaveštenje kad je neko drugi poslao komentar.Zanimljiva opcija je i „pametno tagovanje”, kojom ćete moći da obeležite sav sadržaj koji ste sačuvali na disku.

Google Drive ima opciju prepoznavanja slika i optičkog prepoznavanja karaktera u, recimo, tekstu na skeniranim dokumentima. Na primer, ako ste skenirali stranicu neke knjige, moći ćete da pretražujete reči u tom dokumentu.Bez obzira da li imate instaliran odgovorajući softver ili ne, moći ćete da otvorite čak 30 razlitih vrsti fajlova u svom brauzeru. Fajlovi koje Google Drive pdoržava su PDF, HD video i slike iz Illustratora i Photoshopa.Drive možete da instalirate na svom Macu ili PC-ju, a usluga je moguća preko aplikacije i za Android telefon i tablet računare. Google planira da u budućnosti obezbedi i aplikaciju za iOS.

Svi korisnici imaće 5GB prostora besplatno, a u opciji su i diskovi od 25 GB za 2,49 dolara mesečno, 100 GB za 4,99 $ ili 1 TB za 49.99 $ mesečno.

Za svaki kupljeni dodatni prostor, i Gmail prostor će vam se proširiti na 25GB.

Više informacija na oficijelnoj strani.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: