Pronađi članak:

30. 6. 2012.

Android ostaje bez FlashaOd 15. avgusta više neće biti sertifikovane verzije Flash Playera za Android 4.1, a Adobe namerava da tu aplikaciju povuče iz Google Play prodavnice aplikacija.

Reč je o sertifikatu koji Adobe koristi kako bi se uverili da softver preinstaliran na pametni telefon ili tablet radi kako treba. Google je prestao razvijati i testirati aplikaciju za novije verzije Androida.

Koristite li, dakle, noviju veriju Googleovog operativnog sistema, Adobe želi da sa svog uređaja uklonite Flash Player i s njim povezane komponente. Kako bi to postigao, neće pružati podršku za softver, a za starije verzije koje već imaju instaliran Player će nuditi ograničenu podršku.S toga, ako imate pametni telefon ili tablet pogonjen Androidom 4.0 ili nekim njegovim prethodnikom, a niste još instalirali Flash Player, preuzmite ga do 15. avgusta.

Prošlog novembra Adobe je najavio da će se fokusirati na Flash za PC računare i mobilne aplikacije upakovane sa Airom. U budućnosti, ta će se kompanija više baviti HTML-om 5.

Izgleda da je Stiv Džobs bio u pravu.

Dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: