Pronađi članak:

10. 6. 2012.

Apple napušta Google Maps?


Kako prenosi Daily Mail, gotovo je sigurno da će Apple izbaciti Google Maps servis sa iPhone i iPad uređaja

Slučajno ili namerno, tek Google je predstavio novi 3D Maps servis upravo u trenutku kada su govorkanja na internetu sve glasnija, a tiču se toga da Apple želi da izbaci Google Maps sa svojih iPhone i iPad uređaja i zameni ih sopstvenim.

Kako navode Wall Street Journal i jedan američki IT portal - 9to5 - Apple već mesecima unazad radi na razvoju sopstvene aplikacije sa mapama i da se ona razvijana od strane više manjih firmi koje je Apple u proteklom periodu pripojio sebi.Kao što znamo, Apple već dugo ratuje sa Googleom, ali indirektno, napadajući proizvođače sa Android operativnim sistemom, a izbacivanje Google Maps aplikacije iz iPhone i iPad sistema moglo bi da izazove još veći razdor među ovim kompanijama.

Apple do sada nije smeo direktno da „udari“ na Google, nego je to radio kočeći HTC, Motorolu i druge proizvođače Android telefona, ali najava izbacivanja Maps servisa sa iOS platforme mogla bi biti prvi takav udarac kompanije iz Kupertina.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

preuzeto sa

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: