Pronađi članak:

29. 6. 2012.

Izašao Google Chrome za iOS


Chrome je napokon izašao u verzoji za iOS. Za razliku od Gmail aplikacije, i mnogih drugih polovično uradjenih Google aplikacija koje su završile na iOSu, Google Chrome je stvarno san snova i tu je sve što se očekivalo od Chrome mobilnog browsera, pa čak i više.

Ako ste korisnik desktop verzije Chroma onda znate da je to najbrži i najbolji internet browser, čak puno brži i bolji od Firefoxa. Ako ga do sada niste probali ova mobilna verzija će vam dati još jedan razlog da se prebacite na Chrome za obično racunalo, ali i za iPhone i iPad.



Bookmark, History i Tab Auto Sync

Jedan od velikh pluseva kod Chrome browsera je to što su vam bookmarks, history i otvoreni tabovi svi sinhronizovani izmedju svih računara kojima imate pristup.

Taj isti, odlični bookmark, history i tab sync je sada tu i za iPhone i za iPad.


Što to znači za nas kao korisnike? To znači da sada možete započeti nešto čitati na Mac-u, pa onda nastaviti na iPhonu, pa onda nastaviti na Windowsu a poslije možda i završiti na iPadu. Osim toga, više ne moramo imati 6 vrsta bookmarka ili koristiti neki od internet bookmark servisa. Sada je sve veoma jasno složeno preko Chromea. Napravite bookmark na iPhoneu, čekat će vas kući na računalu. Pogledate neku odličnu stranicu na poslu pa je se ne možete sjetiti kod kuće? Samo zavirite u history fajlu i je otvorite na drugim računalu.



Sync je veoma jednostavan. Samo se logujte na Google korisnički račun koji već korisitite za sync na kućnom računaru i za par sekundi vam je sve na iPhonu. Genijalno!

UniBar pretraga

Google Chrome za iPhone, poput PC verzije, dozvoljava search direktno iz address bara. Znači nemate dva bara, jedan za adresu a drugi za search, kao na Safariju za iOS 5.


Gestovi

Chrome vam dozvoljava prebacivanje izmedju tabova te zatvaranje tabova putem jednostavnih gestova što još više ubrzava rad na browseru. Možete otvoriti beskrajan broj tabova, a ne samo 8 kao u Safariju?


Incognito

Kao i desktop verzija, njena iOS sestra takodje ima sada već poznati Incognito mode u koji se možete prebaciti pravo iz samog browsera za pretragu bez tragova na iUređaju.

Tabs

Osim što možete otvoriti stotine tabova, veoma me je iznenadilo i kako dobro izgledaju tranzicije izmedju tabova.

Glasovna Pretraga

Ko bi rekao da će Google na kraju doneti glasovnu pretragu na starije iOS uređaje a ne Apple. Dobar potez. Chrome browser kao i Google.com ima opciju za glasovnu pretragu. Ako vam se ne da tipkati samo recite šta vam treba.

Brzina

Što se tiče brzine, izgleda da Chrome ne koristi poznati Nitro Java Script engine koji se može naći u Safariju. Ipak, onako od oka, se čini kako je Chrome (baš kao na običnim računarima) brži od Safarija.

Pogledajte ovu kratku prezentaciju.



Chrome možete preuzeti potpuno besplatno sa ovog linka.

Da li ste probali Chrome za iOS i kakvi su utisci?

Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizio

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: