Pronađi članak:

5. 7. 2012.

Apple želi patent na Retina ekran


Američki patentni biro objavio je Appleovu prijavu za sistem i metod koji poboljšavaju „diskoloraciju“ ivica slike.

Ova tehnologija ključni je element njegovog novog računara MacBook Pro sa ekranom visoke rezolucije koju kompanija naziva Retina –odnosno mrežnjača (Retina Display).

Ova vrsta ekrana pored ovog računara prisutna je i na drugim Apple uređajima – iPhone i iPad. Detalji i nacrti patentne prijave dostupni su na Patently Apple.

Inače, Apple je saopštio da će 24. jula objaviti rezultate svog poslovanja u trećem tromesečju 2012. godine (u Appleu fiskalna godina počinje 1. oktobra).



Budući da je kompanija poslednjih godina obično nadmašivala rezultate iz prethodnih perioda ili godina, vlada veliko zanimanje da li će uspeti da održi taj trend.

U trećem tromesečju 2011. godine Apple je ostvario prihod od 28,6 milijardi dolara i profit od 7,3 milijarde dolara, što je skoro dvostruko više od rezultata iz trećeg tromesečja 2010. Prihod kompanije je povećan za 82, a profit za 124 posto.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: