Pronađi članak:

3. 7. 2012.

Bil Gejts: Tableti nisu dobri za obrazovanjeOsnivač Majkrosofta Bil Gejts izjavio je u intervjuu koji je nedavno dao za američki "Chronicle of Higher Education" da tableti ne mogu da ispune sve zahteve koji se pred njima postavljaju u obrazovanju.

Po njegovom mišljenju jeftini PC računari su bolje rešenje, jer omogućavaju veću interaktivnost đaka i studenata.

Na pitanje šta bi trebalo promeniti da tablični računari postanu prikladniji za obrazovne svrhe Gejts je rekao: ”Nije dovoljno da đacima samo date uređaje. Potrebna im je tastatura ili neki drugi način za unos teksta i podataka. Studenti ne treba samo da čitaju, oni treba da imaju mogućnost da pišu i komuniciraju”.Kada je u pitanju Kindle ili neki sličan uređaj, poput aktuelnih e-čitača, ovi Gejtsovi stavovi mogu da budu prihvatljivi, ali se čini da on nije uzeo u obzir da danas postoji obilje aplikacija za tablične računare koje čine da oni budu upotrebljivi u najraznovrsnije svrhe, a ne samo za čitanje teksta

Ipak, Gejts misli da su konvencionalni PC računari mnogo interaktivniji. “Oni nude mnogo više u tom pogledu, ali postoji još jedna stvar koju želim da pomenem, a to je cena pristupa internetu. Mislim da je to još važnije od cene računara. Ako obrazovne ustanove budu dobile posebne uslove u tom pogledu, onda će upotreba jeftinih PC računara u obrazovanju još više dobiti na značaju”.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: