Pronađi članak:

12. 8. 2012.

iOS 6 beta 4: Pametan prelaz sa WiFi na 3G mrežu


Pisali smo već o novim opcijama koje donosi iOS 6, a sada su se pojavile i nove informacije. Novina u iOS 6 beta 4 verziji ovog operativnog sistema jeste alatka pod nazivom Wi-Fi Plus Cellular.

Sigurno ste doživeli neprijatnu situaciju kada vaš iPhone pokušava da otvori veb stranicu sa lošom Wi-Fi konekcijom, i pitali se zašto se automatski ne prebaci na 3G. Poslednja verzija iOS-a nije imala tu mogućnost. Ako ste povezani na Wi-Fi mrežu, uređaj će koristiti samo nju. Ali, iOS 6 će to promeniti. Korisnici će uskoro biti u mogućnosti da koriste Wi-Fi Plus Cellular konekciju, koja omogućava aplikacijama da se prebace na mobilnu (2G, 3G) konekciju kada je Wi-Fi loš.

Korisnici iPhonea sada mogu odabrati da li žele da koriste Wi-Fi Plus Cellular za iCloud dokumenta, iTunes, FaceTime, Passbook apdejte i Reading List opciju. Sve ove opcije dostupne su pod menijem Settings > General > Cellular.



Istovremeno, pod menijem Settings > Mail, Contacts, Calendars korisnici mogu naći Shared Calendar Alerts opciju. Kada se ova opcija uključi iOS će obaveštavati korisnika svaki put kada se pojave novi modifikovani ili obrisani deljeni kalendari.

Očekuje se da će Apple predstaviti iOS 6 ove jeseni. Imajte na umu i da neke od opcija o kojima smo pisali možda neće ugledati svetlost dana jer je testiranje ovog operativnog sistema još uvek u beta fazi.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: mobihobi

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: