Pronađi članak:

21. 9. 2012.

Apple prekopirao dizajn za sat na iPaduŠvajcarka državna železnica je optužila Apple da su iskorirali njohov sat koji koriste u iOS 6 na iPadu bez dozvole.

Sat je zaštitni znak železnice i Švajcarske generalno, u zaštićen je od strane železnice. Železnica licencira dizajn mnogim proizvođačima u svetu.

Dizajn sata je doslovno preslikan. U sličnost se možete uveriti na slici ispod.


Železnica će stupiti u kontakt sa Apple-om da se izmire na pravnom i finansijskom nivou.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: macrumors

3 коментара:

 1. Ma ovo je totalno drugaciji dizajn, Svajcarski sat je mlecno beo, a apple glossy white, kazaljka za minute i sate je pravougaona, a kod svajcarca je izduzeni trapez, a sekundara je kraca za 5 mm.Da ne pricam o linijicama za minute koje su totalno drugacije ;-)

  ОдговориИзбриши
 2. Imas pravo, ali sustina je bitna. Tako je bilo i u slucaju Apple vs Samsung, ni jedan Samsung tel nije bio identican, ali je kradja bila ocigledna.

  Videcemo kako ce ovo da se zavrsi...

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Salio sam se, ovo je 2/2 isti dizajn. Pitanje je samo da li je bila nesvesna (tako izgleda) ili svesna (samsung) kradja. Malo je mnogo isti sat da bi ga neko svesno uzeo i potpuno iskopirao. Kad se nesto ukrade onda se namerno izmeni da ne bude bas isto

   Избриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: