Pronađi članak:

18. 9. 2012.

iPhone 5 dominira u benchmark testovima


Novi iPhone 5 je došao opremljen potpuno novim Apple-ovim A6 čipom. On je dvojezgarni čip ali najnapredniji iz Apple-ove fabrike. Duplo je brži ali je za 22% manji od prethodnika.

Grafika je takođe duplo brža. Sve ovo nije uticalo na bateriju. Čip je napravljen tako da dobro raspolaže energijom:

  • 8h surfovanja preko 3G
  • 8h razgovora preko 3G
  • 8h razgovora preko LTE
  • 10h surfanja preko WiFi
  • 10h slušanja muzike
  • 40h gledanja videa
  • 225h standby

Prema testovima sajta Geekbench koji se bavi benchmark-om uređaja i statistikom rezultata, on je prešišao konkurenciju osvojivši 1601 bod.

Pobedio je Samsung Galaxy S3 koji ima 1560 bodova, sa četvorojezgarnim procesor om. Ono Što jezanimljivo je da je iPhone 5 najviše ocenjeni iOS uređaj, zapravo jedini iOS uređaj koji je prešao granicu od 800 bodova. Zanimljivo je da je najjači Apple-ov računar Power Mac G5 iz 2004. godine imao ocenu od 1571, prenosi sajt 9to5Mac.
iPhone 5 je čak više nego duplo brži od iPada 3.

Testovi su još pokazali da ima ARMv7 procesor sa dva jezgra klokovanih na 1.02GHz pojedinačno sa 32KB L1 keša, 1MB L2 keša i 1GB RAM-a.

Evo ga kompletan iPhone 5 benchmark:Evo kako iPhone 5 stoji u odnosu na Android uređaje:Rezultati su navodno od testera i postoji mogućnost da su lažirani.

Evo je komparacija Apple modela prema generacijama:Sajt Geekbench ima i iOS aplikaciju opmoću koje možete testirati svoj iUređaj. Kompletnu specifikaciju iPhona 5 možete pogledati ovde.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: iDB

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: