Pronađi članak:

28. 9. 2012.

Javno izvinjenje Tima Kuka povodom Apple mapa na iOS 6


Da je sve moguće u današnjem tehnološkom svetu, dokaz je i izvinjenje koje je svojim korisnicima uputio izvršni direktor kompanije iz Kupertina Tim Kuk, povodom propusta u Apple-ovim mapama (tzv "Mapplegate").

"Mi u Apple-u trudimo se da pravimo najbolje proizvode koji našim korisnicima omogućavaju najbolje iskustvo. Predstavljanjem naše nove Apple Maps aplikacije  prošle nedelje, tu našu želju i obećanje nismo ispunili. Izuzetno nam je žao za svu frustraciju koju smo izazvali kod vas, naših korisnika i činimo sve da Apple Mape popravimo."

"Već sada postoji više od 100 miliona korisnika iOS uređaja koji koriste nove Apple Mape, a novi korisnici dolaze svakog dana. Za samo nedelju dana, iOS korisnici su našim Mapama pretraživali već pola milijarde lokacija. Što više naši korisnici koriste Mape – to će one biti bolje i zahvalni smo na fidbeku koji dobijamo od Vas."





"Dok poboljšavamo Apple Maps, Vi možete da koristite alternative – skinite aplikacije sa App Store-a kao što su Bing, MapQuest i Waze ili koristite Google ili Nokia mape tako što ćete otići na njihove sajtove i kreirati ikone na home-screenu za njihovu web aplikaciju," napisao je Apple-ov CEO u pismu izvinjenja.

Kompletno javno izvinjenje možete pročitati ovde.

Zanimljivo je da Tim Kuk nijednog trenutka ne krivi Google za probleme u korišćenju Apple Maps aplikacije, a moguće je i povući paralele sa "antenagejtom" od pre dve godine, kada je Stiv Džobs održao konferenciju za novinare da bi objasnio šta je uzrok problema sa gubitkom mreže na iPhone4 uređajima.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

2 коментара:

  1. Samo da kazem, ovaj pop up preko celog ekrana, koji kaze "lajkujte na fejsbuku itd" , je uzasno naporan, kad sajt otvaram sa Ajpeda. Sto bi trebalo da je ironicno, jel da?

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: