Pronađi članak:

14. 10. 2012.

Windows 8 u pretprodaji


Microsoft je otvorio opciju za naručivanje Windows 8 u pretprodaji po ceni od 70 dolara za nadogradnju do pune verzije softvera u DVD pakovanju.

Korisnici mogu i da sačekaju plasiranje novog operativnog sistema 26. oktobra i preuzmu ga direktno sa svog kompjutera po ceni od 40 dolara - ova posebna ponuda biće u opticaju do kraja janura.

Microsoft još uvek nije objavio cenu punog softvera za instaliranje „od nule”, već samo za „upgrade”. Poređenja radi, Windows 7 košta 200 dolara.

Svaki korisnik koji kupi (ili je kupio) Windows 7 PC između 2. juna i kraja januara 2013. moći će da se „pojača” sa Windows 8 Pro za 15 dolara. Ovim potezom Microsoft je želeo da spreči veliki pad u prodaji personalnih računara neposredno pred lansiranje osmice.
Proizvođači kompjutera poput Acera, Asusteka, Della, HP-a, Samsunga i Sonyja takođe primaju narudžbine za uređaje sa predinstaliranim Windows 8.

U ovoj izjavi za medije Microsoft nije pominjao svoj tablet Surface koji se očekuje na tržištu u isto vreme kada i Windows 8, čak ni njegovu zvaničnu cenu.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: