Pronađi članak:

20. 11. 2012.

Da li je ovo budućnost smartfona i tableta?Japan Display predstavio je neverovatno tanak 5-inčni telefon i 7-inčni tablet sa debljinom stranice od 1 milimetra odosno 1,5 milimetara.

Japan Display, kompanija koja je nastala kao rezultat spajanja manjih displej odeljenja Sonyja, Toshibe i Hitachija, takođe je stvorio i zaobljeni 12,2 –inčni displej rezolucije 1920 – 720 piksela koji je namenjen korišćenju u automobilskoj industriji.

Sudeći po novinskom sajtu DigInfo TV, kompanija je uspela da napravi ovako tanak telefon tako što je panel za dodir integrisala direktno u uređaj.
Oba uređaja koriste bele piksele, umesto tradicionalnih zelenih, crvenih i plavih, kako bi se potrošnja energije smanjila za 40 odsto.

Stručni magazini procenjuju da bi Japan Display tokom naredne godine mogao da započne masovnu proizvodnju prototipova.Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: