Pronađi članak:

13. 11. 2012.

Foxconn otvara fabriku u Americi?



Mnogima se ova informacija čini kao šala za 1. april koja se obistinila. Digitimes piše da Foxconn razmišlja o otvaranju fabrike u Detroitu ili Los Anđelesu.

Nova fabrika najverovatnije bi bila bazirana na automatizovanoj proizvodnji i u njoj bi se pravili LCD televizori pošto je za kompleksne mobilne uređaje potrebno previše ljudskog rada.




Sajt navodi i glasine po kojima kompanija razmišlja o programu razmene inženjera sa elitnim MIT univerzitetom. Program bi uključivao slanje američkih inženjera u Kinu gde bi trenirali u tamošnjim Foxconnovim fabrikama.

Proizvodnja električnih uređaja u Sjedinjenim Američkim Državama je izuzetno nezgodna zbog cene rada, a kompanija se nada da će automatizacijom i angažovanjem iskusnih stručnjaka premostiti tu prerpeku i stvoriti infrastrukturu i podršku koja nije viđena još od zlatnog doba auto-industrije u Americi.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: