Pronađi članak:

8. 11. 2012.

Nova Google Voice Search aplikacija


Prošla su skoro tri meseca od kako smo načuli da Google sprema veliki update za svoju Google Search aplikaciju za iOS. Update je trebao da donese dobar deo Google Now funkcionalnosti za koji znamo da je digitalni asistent na Android Jelly Bean uređajima da da svoj posao obavlja puno bolje nego što se očekivalo, čak bolje nego Siri koja je još u statusu beta testiranja.

Naravno, pomoću ove aplikacije nećete moći poslati mail ili zakazati stavku u kalendaru ali moći ćete pretraživati internet sa neviđenom lakoćom. Glasovna pretraga dovedena je na novi nivo zahvaljujući kontekstualnim prepoznavanjem glasa. U principu, ovdje možete postavljati pitanja kao što bi ih postavljali i Siri. Na test pitanja o vremenu, najvišim planinskim vrhovima, najbržim autima pretrage su svaki put izvedene besprekorno i bez peglanja oko unosa slova tipkovnicom. Prepoznavanje izgovorenog je na zaista zavidnom nivou pod uslovom da solidno poznajete engleski jezik. Aplikacija je prepoznavala reči čak i kada je namerno grešeno u naglasku.




Ukoliko vaš uređaj ne podržava Siri onda ne mislite dva puta da instalirate ovu aplikaciju. Čak i ako imate noviji uređaj od Google Search možete imati koristi jer će vam uštediti dosta vremena koje bi potrošili na kuckanje. Reč je, naravno, o besplatnoj aplikaciji a preuzeti je možete klikom na ovaj link.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: omizo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: