Pronađi članak:

11. 1. 2013.

Bez legalnog ajfona u Srbiji


Oko 200 ajfona koje je firma „Komtrejd“ pokušala da uveze u Srbiju, zbog problema s propisima, umesto kod nas, završilo je na tržištu Bosne i Nemačke, saznaje “Blic”.

- Povoljno smo u Americi kupili oko 200 ajfona koje pravi „Epl“, ali zbog naših propisa nismo mogli legalno da uvezemo te telefone u Srbiju. Naime, Ratel nam je tražio da donesemo sertifikat od proizvođača, da bi nam dali dozvolu da uvezemo te telefone. S druge strane, „Epl“ daje sertifikate samo svojim distributerima, a mi to nismo - kaže za “Blic” Veselin Jevrosimović, vlasnik „Komtrejda“.




Ovakvim potezom, kako kaže, prvi legalan uvoz ajfona je praktično zaustavljen, dok je na našem tržištu bar 75.000 ilegalno kupljenih ajfonova.

- Ne razumem u čemu je problem, nisam želeo da budem distributer, samo sam hteo da uvezem ajfon legalno. Pri tom bih uredno platio carinu i država bi imala koristi. Sada smo napravili pet koraka unazad. „Epl“ kod nas neće doći ni za pet godina, a ajfon je najprodavaniji telefon u svetu - kaže Jevrosimović.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: blic

4 коментара:

  1. Одговори
    1. Srbija nije nista manje nevidljiva ni googlu, tako da ios nipocemu nije iza androida cak ni kod nas...

      Избриши
  2. ma i netreba da dodje u srbiju....i sta comtrade je bas pametan u americi ce da ga kupe za 500e i povracaj poreza a ovde ce da nam ga prodaju po 700-800e aha kako da ne bas su pametni.....bas bih voleo da nikada apple ne dopusti legalan uvoz za srbiju :-)

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: