Pronađi članak:

8. 1. 2013.

Preuzeto više od 40 milijardi aplikacija sa Apple App Store-a



Broj preuzimanja aplikacija s Apple-ovog App Store-a dostigao je cifru od 40 milijardi jedinstvenih "skidanja", od čega je polovina preuzeta u 2012. godini. U kompaniji iz Kupertina nadaju se da će se ova cifra u 2013. godini udvostručiti.

Kada je Apple pokrenuo App Store 10. jula 2008. godine, retko ko je mogao da proceni koliko i kako će takav način prodaje aplikacija uticati na razvoj "smart" uređaja. Četiri godine kasnije Apple je objavio kako je broj preuzimanja aplikacija u App Store-u dostigao impresivnih 40 milijardi. Taj broj odnosi se samo na jedinstvena preuzimanja, ne na "re-downloade" i apdejte aplikacija. Kada se sve to uzme u obzir, još je impresivnija brojka od 20 milijardi preuzimanja samo u 2012. godini.

Od ovog broja - dve milijarde preuzimanja obavljeno je samo u decembru, tradicionalno najprometnijem mesecu u App Storeu. Dovoljno je istaći igru "Temple Run" koja je u 2012. godini preuzeta više od 75 miliona puta.





Prema podacima koje je objavio sam Apple, u App Storeu je više od 500 miliona aktivnih računa odnosno korisnika, kojima je na raspolaganju više od 775.000 aplikacija za iPhone, iPad i iPod touch.

Apple je otvaranjem App Store-a omogućio brojnim developerima širom sveta da se probiju i zarade nešto od svojih aplikacija. Tako je toekom godina autorima aplikacija isplaćeno više od sedam milijardi dolara. S obzirom na broj Appleovih uređaja koji raste iz dana u dan, logično je da se očekuje da će se broj preuzimanja samo povećavati...

Mnogo zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: