Pronađi članak:

3. 4. 2013.

Džobs nadgledao dizajn i naredna dva iPhonaNaredne dve generacije iPhonea već su spremne i završene pre smrti Stiva Džobsa u oktobru 2011. godine, sudeći po komentarima osobe zadužene za komunikaciju sa medijima u Appleu.

Na sastanku sa okružnim tužiocem u San Francisku Džordžom Gaskonjom, koji želi da smanji broj krađa mobilnih telefona u regionu, Majkl Foulks iz Applea je navodno izjavio da je dizajn naredna dva iPhone uređaja završen pre dolaska Tima Kuka na mesto izvršnog direktora kompanije.

Foulks je Gaskonju tokom sastanka rekao da nove tehnologije protiv krađe uređaja neće moći da budu implementirane u novi iPhone pošto je on već razvijen pre dolaska Tima Kuka.

To znači da su oba telefona, od kojih će jedan biti predstavljen ove godine, kao i iPhone 5, dizajnirana pre smrti Stiva Džobsa. Džobs je preminuo u oktobru 2011. godine, dan nakon predstavljanja iPhonea 4.
Iako će mnogi, poput Gaskonja, biti iznenađeni idejom da kompanija može da ima unapred spremljene modele koji se neće pojaviti godinama, mnogi koji su radili u industriji mobilnih telefona tvrde da to nije neobično.

Horas Dediu, koji je radio za Nokiu, izjavio je da to nije neuobičajena praksa.

„S obzirom na činjenicu da sam radio u telefonskoj kompaniji, siguran sam da mnoge firme trenutno završavaju rad na telefonima koji se neće pojaviti sve do 2016. godine“, tvrdi Dediu.

Apple je rad na prvom iPhoneu počeo 2005. nakon što je kompanija preusmerila svoj rad sa tableta započet 2003. godine.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: