Pronađi članak:

11. 6. 2013.

Evo kako da instalirate iOS 7 beta bez developer naloga [UPUTSTVO]


Beta verzije iOS-a su uvek rezervisane samo za programere koji razvijaju aplikacije za iOS, ali otkriveno je da je moguće instalirati najnoviji iOS 7 na iPhone bez posedovanja Apple programerskog naloga. Ako vam se dopadaju novosti u iOS 7 koje smo opisali, danas ćemo vam pokazati kako da snimite iOS 7 na svoj iPhone (iPad trenutno nije dostupan).

Procedura je jednostavna i potvrđena je od strane više korisnika. Nije potrebna nikakva aktivacija telefona da bi radio (ako je SIM free), ali nećete moći da haktivirate tel. Pojedini korisnici navode da uputstvo radi samo na svežim iOS-ima na kojima nije jailbreak, tako da ćete možda morati da prvo uradite čist restore na 6, zatim na 7. Nije sigurno koliko dugo će trajati, zato ako želite da probate iOS 7, pratite proceduru ispod:




1. Preuzmite iOS 7 beta za vaš iUređaj:


2. Otvorite iTunes i povežite iPhone, zatim ga izaberite i uradite Backup
3. Držeći Shift kliknite na Update (Option + Update na Mac-u) i izaberite preuzeti iOS
4. Sačekajte da se procedura završi i uživajte u iOS 7, a posle nam javite utiske

UPOZORENJE: Beta iOS 7 nije potpuno stabila (zato je i beta). Ovime gubite jailbreak. Ne može da se uradi downgrade na stariju verziju iOS-a. Nismo odgovorni za bilo kakvu štetu koja može da nastane.

UPDATE: Moguće je vratiti sa iOS 7 na 6.1.3 ili 6.1.4 ali to znači da nema jailbreak-a.

Šta je sve novo u iOS 7 možete pročitati ovde.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: iClarified

27 коментара:

  1. Анониман11. јун 2013. 12:36

    Meni u settings pise model MD297B/A, da li to znaci da ne mogu da uradim jos?

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман11. јун 2013. 13:00

    imam iphone 5 sa r sim karticom da li cu moci da instaliram ios 7 beta na moj iphone?
    Odgovorite mi,unapred zahvaljujem.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман11. јун 2013. 13:20

    Sve sam uradio kako je i opisano, i instalirao sam bez problema iOS 7, ali ga ne mogu aktivirati iako je tvornički otključan, normalno, piše da je samo za developere. iPhone 4S je u pitanju. Znači li to da je telefon zaključan pa ću ga morati ponovo otključavati, ili to znači samo da ću ga moći tek aktivirati u septembru kada iOS 7 bude dotupan za javnost...

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман11. јун 2013. 13:48

    Joj druze kako si pozurio jbg.
    Dobro je sto ja nisam na moju 5 ticu instalirao jer i ovako radi sa RSIM karticom.Ali ne razumem kako ne mozes da ga aktiviras nista skidaj ios 6.1.3 i update uradi preko itunesa pokusaj nesto u DFU mode stavi telefon pa probaj da ubacis 6.1.3 ponovo mora da moze

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман11. јун 2013. 13:49

    Uspio sam ga vratiti preko RedSnow nazad na 6.1.3.
    Uhh bilo je blizu :p

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман11. јун 2013. 13:55

    Sreća pa ima RedSnow brete. Ne možeš ga aktivirati jer znaju da nemam developer account, zakrpali su tu rupu... Ma pederi su brete, prikažu nam taj fenomenalan i perfektan iOS 7 i onda čekaj 3 mjeseca. A valjda će se naći koji haker, da nam kaže kako da ih zeznemo :)

    ОдговориИзбриши
  7. Instalirao sam bez ikakvih problema iOS 7 na 4S.. Treba samo paziti kad se instalira, da se ne klikne Shift + Restore, nego Shift + Update, kao sto je gore navedeno... Shift + restore ce vam izbrisati aktivaciju sa iPhona i necete moci da ga aktivirate bez DEV naloga.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман11. јун 2013. 16:08

    Dragi iAnatomicari, molimo vas da naredni put prenesete citav clanak od popularnih ``evadersa``, kako nas ne biste uvaljivali u bespotrebne troskove, a narocito svezije korisnike iPhone-a jer nisu svi upuceni u ovu vrstu rada sa telefonskim softverima. Naime, u clanku pise da se prvo odradi download originalnog 6.1.4 za iPhone5 ili 6.1.3 za ostale sprave, instalira se na ``shift + restore`` nacin, te se nakon zavrsene instalacije aktivira i dovede se do home screen dela. Tek nakon toga se radi nesto malo drugacije i to tako sto se uradi ``update`` na slican nacin kao i prethodno pomenuti restore (shift + Check for updates), gde ce nam meta biti beta iOS7 koji smo upravo download-ovali sa linka koji ste nam dali :) Nisam siguran da cu moci ovde da postavim link (smatram da je link vrlo lako naci - traziti evad3rs na google-u), pa sam sve ovako morao peske da napisem, da bih mozda olaksao korisnicima koji vas prate. Pozdrav od Vladimira.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dragi Vladimire, članak nismo preuzeli od nikakvih levih "evadersa". Procedura je nova i pipava što bi se reklo pa je moguće da će neko naići na problem.

      Ima korisnika koji su uspeli da dignu bez vraćanja na sveži iOS.

      Hvala na savetima!

      Избриши
  9. Анониман11. јун 2013. 16:59

    Radi na 4S, samo se vidi da je beta, sporije je dosta, nije to to. Ima još malih nedosataka, ali beta po beta i release će doći...

    ОдговориИзбриши
  10. samo sacuvate shsh fajlove preko ifaith-a ja sam vratio na 6.1.2 bez problema

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман11. јун 2013. 19:57

    Da li moze za Iphon 3gs ova beta verzija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne može! iPhone 3GS neće podržavati iOS 7. Sve što te zanima o iOS 7 možeš pročitati ovde:

      http://www.ianatomija.info/2013/06/ios-7-sve-sto-trebate-da-znate.html

      Избриши
  12. Kako da znam da li je moj model A1428 ili A1429? Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман12. јун 2013. 17:02

    Iphone 5 6.1.4 A1428 skonem file sa prvog linka raspakujem ga tako sto dmg file otvorim na mac-u i kopiram ipsw na hdd.Pokusao sam par put shift+update ali mi svakli put izbaci gresku this device isn't eligible for the requested build.
    Jel imao neko slican problem?

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман12. јун 2013. 17:07

    Sto se tice Iphona 4 sanse nema da radi na os7,vracam ga na 6.1.3 a to ynaci ko hoce 7 mora imati iphone 5

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман12. јун 2013. 20:05

    jel ova instalacija jos prolazi bez registrovanog UDID?

    pozz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман12. јун 2013. 20:46

      upravo probo i instalirao i nece da aktivira i kaze fino treba vam developer nalog to jest registrovan UDID... evo iz prve ruke.sad moram reg UDID

      Избриши
    2. To those having problems installing this/getting past activation screen:
      1) Restore your iPhone/iPod to factory settings on 6.1.3/6.1.4 through iTunes, and set it up as a NEW iDevice.
      2) Shift/Alt Click the 'Check for Update' button, and navigate to the IPSW file.
      Enjoy

      Избриши
    3. Анониман12. јун 2013. 23:09

      radi.thx

      Избриши
  16. Анониман13. јун 2013. 16:09

    Radi, sve kako je ovde opisano. Radi cak i na zakljucanom iPhone 4. Samo sto je dosta sporije i na iPhone4 izgleda onako malo bezveze. Po mom misljenu iOS 6 puno bolje izgleda, e sad to je vec stvar ukusa.

    ОдговориИзбриши
  17. Анониман13. јун 2013. 17:35

    ja sam se odmah vratio na ios 614.ko da sam uzeo android u ruke.settings su izmiksali, svega nabacali.ovaj znam napamet gdje je sta .... al pricekacemo GM da vidimo finalnu verziju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман13. јун 2013. 17:57

      Bas tako. Sve je nesto nepregledno, na cetvorci stane jedan red ikonica manje na ekran. Slike su super i kamera, ovo ostalo bezveze. Ono sto je bilo lepo na iPhoneu za razliku od ostalih sto su sve stavke nekako imale senke i neki utisak dimenzije, sad se sve stopilo i izgleda nekako kao debug,a ne beta verzija.

      Избриши
  18. Imam iphone 5 sa r sim7 karticom, tel je sam trazio update pa me zanima smem li da ga updejtujem i da li ce posle toga raditi normalno?

    ОдговориИзбриши
  19. 4G - Uspešno uradjen update na 7.1.2. NE RADI WIFI !!! Katastrofa. Rešenje ostaviti telefon u FRIZIDERU 15 min i ukljucio se wifi, mada je kratko radio. Ne bih da ga svaki čas stavljam u frizider kad hocu na internet pa sam uradio taj jailbreak, ubacio sam Cydia, e sad pokušao sam da snimim SHSH sa raznim programima , ali nema trika ! Neće. Kako da vratim IOs i na koju verziju? 1394 greška se javlja.......POMOZITE

    ОдговориИзбриши

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: