Pronađi članak:

15. 6. 2013.

Izašao Microsoft Office za iPhone


Kompanija Microsoft objavila je dostupnost Office Mobile paketa za sve korisnike iPhone uređaja koji su pretplaćeni na Office 365 Home Premium ili Office 365 ProPLus.

Poput Office Mobile paketa za Windows Phone, i verzija prilagođena iPhone uređajima omogućava pristup Word, Excel i Power Point dokumentima, uz vizuelno zanimljiv i sveden interfejs.

Kada je Word u pitanju, Office Mobile nudi standardno formatiranje teksta uz boje, veličinu slova i različite fontove, a moguće je ostaviti i komentare uz glavni tekst. Međutim, to je uglavnom to. Aplikacija ne nudi, primera radi, opcije za formatiranje pasusa, niti dozvoljava ubacivanje fotografija u tekst. Valja napomenuti da će one fotografije koje su prethodno unesene u Word dokument, prilikom otvaranja u Office Mobileu biti sačuvane kao u originalnom dokumentu.




Što se Excela tiče, situacija je nešto bolja, pa su osim različitih opcija za formatiranje teksta ostavljene i opcije za formule i pretragu. Moguće je kreirati najrazličitije tabele i formatirati pojedinačne kolone, sastavljati dokumenta sa više strana i potom ih razmenjivati sa ostalim korisnicima.

Najzad, kada je reč o PowerPointu, Office Mobile dobar je za pregledanje slajdova, izmenu osnovnog teksta bez formatiranja i dodavanje pratećih beleški.

Mobilnu verziju najpoznatijeg softvera za kancelarijsko poslovanje, moguće je preuzeti sa Appleovog App Store-a. Office Mobile je za sada dostupan samo za iPhone, dok još uvek nije izvesno kada će i da li će biti prilagođen iPad-ovima i telefonima sa Android operativnim sistemom, prenosi Yahoo. Preuzmite Microsoft Office za iPhone odmah [DOWNLOAD].





Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: