Pronađi članak:

9. 9. 2013.

iPhone uskoro vraća svoju slavu?



Početkom godine stvari nisu izgledale toliko sjajno za Apple. Godišnji rast je smanjen na jednu cifru a Samsung je postao miljenik medija. Međutim izgleda da je Apple rešio da uradi neke stvari koje će kompaniju definitivno vratiti u prvi plan.

Apple će 10. septembra predstaviti iPhone 5S i 5C. Sa njima neće doći neki preveliki tehnološki pomaci i unapređenja koji bi kompaniju katapultirali na sam vrh smartfon tržišta.

Tri stvari koje tek treba da se dese vratiće energiju Appleovom poslu:




1. Apple će početi da prodaje svoje telefone putem DoCoMo-a, najvećeg operatora u Japanu, i China Mobilea, najvećeg operatora u Kini.

China Mobile ima 700 miliona korisnika, a Apple već neko vreme nije proširivao svoju listu operatora, što je ograničilo sposobnost rasta kompanije.

Dodavanje najvećeg operatora na svetu svakako će promeniti stvari.

2. Apple će početi da prodaje jeftiniju verziju iPhonea. Cena iPhonea se kreće od 800 do 1.000 dolara širom sveta. iPhone 5C bi trebalo da košta između 400 i 500 dolara, što će ga učiniti znatno pristupačnijim.

Appleov posao donekle je bio usporen cenom i distribucijom, a to bi sada trebalo da se promeni sa novim operatorima i iPhoneom 5C.

3. Apple radi na većem iPhoneu. Novi operator i niže cene trebalo bi da održavaju potražnju za iPhoneom narednih 12 meseci, a nakon toga bi trebalo da vidimo i veći iPhone koji će biti dašak svežeg vazduha u ovoj liniji smartfona.

Svaki proizvođač Android telefona ima uređaj sa ekranom od 4.8 inča ili veći u svojoj ponudi. Apple je jedina kompanija sa smartfonom sa ekranom od 4 inča. Apple bi definitivno trebalo da da ljudima priliku da biraju između standardnih i većih ekrana.

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: