Pronađi članak:

23. 12. 2013.

Problemi sa iOS 7 jailbreakom i kako ih popraviti?



Ako nas pratite već znate da je izašao untethered jailbreak za iOS 7 za sve podržane uređaje. Jailbreak možete da odradite pomoću našeg uputstva, ali pošto je jb došao neočekivano, postoji mogućnost za pojavom problema. Evo liste najčešćih problema kao i njihovih rešenja.




1. Evasi0n7 neće da se startuje na Windowsu

Morate imati administratorske privilegije. Desni klik na evasi0n7.exe pa start as admin.

2. Evasi0n7 neće da se startuje na Mac-u

Verovatno je do GateKeeper-a. Kontrol+klik na evasion7 ikonicu, pa Open. Ako vam trazi dozvolite aplikaciju od novog developera, Open.

3. Jailbreak zamrzava

Ukoliko proces traje više od 5min ili zakuca u nekom od procesa, slobodno restartujte program i uradite hard reset uređaja tako što ćete držati Home i Power tastere 10 sekundi. Ali ne pokušavajte ovo ako program pauzira na nekoliko trenutaka, to je sasvim normalno kao i reboot uređaja nekoliko puta.

4. Jailbreak neće da se završi do kraja

1. Morate uraditi čist restore iUređaja ukoliko ste prethodno digli na iOS 7.x preko OTA
2. Morate imati isključenu lozinku

5. Problem sa Cydiom i dodacima

Kao što smo već rekli, ovaj jailbreak je iznenadio sve nas pa i same programere. Cydia nije osvežena novim verzijama dodataka. Rešenje ovoga je da budete strpljivi i da čekate

Oni koji su rano uspešno jailbrekovali uređaje shvatiće da nema nekih prednosti za sada. Iako nema nedostataka ako ste uradili jb, savet je da sačekate još koji dan da se osveži sve što je potrebno na Cydiji (dodaci, teme, aplikacije...).

Javite nam kako je prošlo?


Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

2 коментара:

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: