Pronađi članak:

19. 1. 2014.

Šta se očekuje od iPhona 6


Model 5S se nije još ni „ohladio“, a već su počele glasine o narednoj generaciji telefona iz kompanije „Epl“. Očekuje se promena dizajna i veličina ekrana.

Ukoliko se nastavi tradicija prezentacije novih telefona, „ajfon 6“ će na tržište stići u septembru.

Mnogi se nadaju da će telefoni nastaviti „rast“ ekrana, odnosno da će se povećati dijagonala sa sadašnjih četiri inča, na skoro pet. Na taj način bi se „Epl“ uključio u borbu sa kompanijama poput „Samsunga“, LG-a i HTC-a.

Druga velika promena se odnosi na debljinu koja kod sadašnjeg modela iznosi 7,6 milimetara. Zbog verovatne promene u veličini ekrana „Epl“ će moći da dodatno smanji „debljinu“, na čak ispod šest milimetara što će „ajfon 6“ učiniti najtanjim telefonom na tržištu.




Takođe, to povećanje će doneti više prostora za dodatne hardverske komponente. Stoga se očekuje povećanje kapaciteta radne memorije, brži procesor, ali i veća baterija koja bi trebalo da bude dovoljna za celodnevno napajanje. Sam kapacitet baterije će verovatno preći 2.500 mAh.

Kada je kamera u pitanju, „Epl“ svake godine spremi neko unapređenje. Očekuje se nastavak trenda povećanja površine piksela umesto povećanja njihovog broja, jer na taj način se poboljšavaju fotografije načinjene pod slabijim osvetljenjem.

Softverska unapređenja

Verzija sedam operativnog sistema iOS je imala najmanje zamerki od korisnika kada se poredi sa starijim verzijama. Od naredne se očekuje da bude mnogo više oslonjena na cloud servise, kao i da donese veću brzinu aplikacija.

Pogledajte šta je sve Apple predstavio na poslednjoj prezentaciji. Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook-u, pratite nas na Twitter-u i dodajte nas u krugove na Google+ mreži.

Danijel Farkaš, blic

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: