Pronađi članak:

18. 5. 2014.

Telekom: Besplatan internet za pomoć ugroženima



Kompanija Telekom Srbija saopštila je danas da je u cilju lakše komunikacije ugroženih u poplavama uspela da omogući besplatan internet za korišćenje društvenih mreža Facebook i Twitter.

"S obzirom na to da je u pojedinim područjima Srbije, pre svega onim najviše pogođenim poplavama, otežan telekomunikacioni saobraćaj i da se komunikacija u velikoj meri uspostavlja i putem društvenih mreža, kompanija Telekom Srbija uspela je da obezbedi tehničke uslove i omogući besplatan internet za korišćenje društvenih mreža Facebook i Twitter", navodi se u saopštenju Telekoma.

"Da ne bi bilo ugroženo funkcionisanje čitave mreže, korisnici će besplatan internet za pomenute društvene mreže moći da koriste isključivo sa svojih mobilnih telefona", dodaje se u saopštenju.

"Molimo građane da ovu pogodnost koriste pre svega da bi pomogli najugroženijem stanovništvu, kako bi informacije na vreme stigle do onih kojima su najpotrebnije i onih koji pružaju pomoć. Besplatan mobilni internet za sve društvene mreže biće omogućen dok traje vanredna situacija", ističe ta kompanija.



Dodaje se i da je menadžment kompanije u stalnom je kontaktu sa republičkim i lokalnim kriznim štabovima u nastojanju da iznađe sve moguće načine kako bi se zajednički poboljšala situacija na terenu, vodeći pritom računa o stabilnosti i funkcionisanju čitavog sistema.

Inače, pre dva dana, zabeležen je najintenzivniji mobilni saobraćaj u istoriji poslovanja kompanije, naglašava se u saopštenju.

izvor: mondo

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: