Pronađi članak:

18. 5. 2014.

Telenor: Besplatan internet korisnicima u ugroženim područjima



Svim korisnicima koji se nalaze u ugroženim područjima, a kojima je neophodan internet saobraćaj, Telenor je omogućio po jedan gigabajt interneta na nedelju dana. Potrebno je samo da pošalju besplatan SMS sa tekstom „pomoc“ na broj 9000. Ova besplatna usluga traje sedam dana i može se aktivirati najkasnije do nedelje 25. maja.

Sve Telenorove službe danonoćno rade da bi obezbedile redovno funkcionisanje mobilne mreže. Besplatan internet saobraćaj još je jedan od načina da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna, a da se pri tome očuva stabilnost mreže i njen neometan rad

„Funkcionisanje mreže i besplatnog broja 112 ostaje naš prioritet. Taj broj namenjen za spasilačku pomoć i evakuaciju ugroženih i zajednički je za sve operatore, a može se pozvati i sa telefona koji nemaju SIM karticu. Više od 50 odsto baznih stanica već je vraćeno u rad i radimo sve što je u našoj moći da mreža pre svega služi onima koji su trenutno najugroženiji“, kaže Slobodan Sekulić.



Zahaljujući velikim naporima uspostavljeno je redovno funkcionisanje mreže u poplavljenom delu Obrenovca, Bariču, Umki, na teritoriji Lazarevca, Azanje, Ljiga, Kosjerića, Krupnja, Lešnice, Prnjavora i Arapovca.

„Telenorov krizni štab neprekidno prati stanje mreže. Sve agregatske kapacitete koje imamo upotrebili smo da branimo bazne stanice i čvorne tačke na najugroženijim područjima“, kaže Slobodan Sekulić, direktor sektora za upravljanje servisima.

Bazne stanice rade sa prekidima jer nemaju redovno snabdevanje električnom energijom, a ugrožavaju ih poplave i klizišta. Potpuna normalizacija mobilnog saobraćaja očekuje se tek sa poboljšanjem vremenskim okolnosti i uspostavljanjem redovnog snabdevanja baznih stanica električnom energijom.

izvor: b92

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: