Pronađi članak:

15. 3. 2011.

Šta je SHSH?



SHSH se spominje dosta u clancima posebno u uputstvima na blogu u smislu "vodite racuna da imate sacuvan SHSH". Ako ste se pitali sta to tacno znaci, pokusacemo ovde da vam objasnimo.

SHSH je ono sto Apple koristi da proveri verziju iOSa koji je na vasem uredjaju. Zato vam kazemo da sacuvate SHSH pre podizanja firmware-a. U suprotnom necete moci da vratite firmware na prethodnu verziju ako budete morali.

Osim ako ste sacuvali SHSH pomocu programa kao sto je TinyUmbrella. Ako jeste, vi cete prevariti iTunes da misli da imate stariju verziju verziju softvera.




Svaki SHSH se specifican za uredjaj i ne moze se preuzeto sa nekog drugog mesta.On koristi ECID (ekskluzivnu identifikaciju cipa) vaseg uredjaja zajedno sa kljucem sto je potrebno za proveru od strane Applea.

Posto se ovaj kljuc ne menja, i koristite isti ECID, moguce je sacuvati SHSH za kasniju upotrebu. Tada se moze iskoristiti za vracanje na stariju verziju softvera ako slucajno podignete firmware a ne postoji jailbreak za novu verziju.

SHSH takodje mozete sacuvati iz Cydie biranjem opcije "Make my life easier", posle cega ce se cuvati SHSH za svaku narednu verziju.

(TiPb)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: