Pronađi članak:

15. 4. 2011.

Jajah: Kako da telefonirate sa prijateljima koji su na Facebook chatu?



Aplikacija za chat i Internet razgovore ima toliko da ih više niko ne može pobrojati, ali se skoro svakodnevno pojavljuju nova, neretko zanimljiva rešenja. Kompanija Jajah je ponudila novi "trik", koji vam omogućava da telefonirate sa prijateljima koji su trenutno na Facebook chatu.

Ako se pitate kako je to moguće, odgovor je jednostavan - sve što vi treba da uradite je da preuzmete aplikaciju za Android ili iPhone, u kojoj ćete automatski videti ko je od vaših prijatelja online na Facebook chatu. Sve što vaš prijatelj treba da uradi jeste da bude online. Naravno, ova usluga je upotrebljiva pre svega kada se vaš Facebook prijatelj nalazi u inostranstvu (inače biste ga, pretpostavljamo, zvali na mobilni).




Zapravo, kada sa telefona pritisnite dugme za pozivanje, vaš prijatelj putem Facebook chata odmah dobija link, na koji treba da klikne i - počinje poziv (link ga zapravo vodi ka Jajah sajtu). Sve radi super i veoma je jeftino, ali ne i u Srbiji. Naime, svi Jajah servisi rade tako što pozivaju lokalni broj (ostvaruju lokalni poziv), sa kojeg se potom, putem Interneta, ostvaruje internacionalna ili bilo kakva druga veza. Isto je i sa novim Facebook pozivima - za vašeg prijatelja je svejedno gde je, ali vi i vaš telefon morate biti i zemlji u kojoj Jajah zvanično radi, među kojima nije naša...

Video demo:



Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu. Besplatno preuzimanje aplikacije sa ove adrese.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: