Pronađi članak:

12. 5. 2011.

Google traži da se kupcima Android telefona garantuju brze nadogradnje softvera



Google planira da, u dogovoru sa proizvođačima telefona i operaterima, ubuduće garantuje kupcima Android telefona da će najnoviju nadogradnju softvera za kupljeni uređaj dobiti najkasnije 18 meseci od dana kupovine. Podrazumeva se, ova "garancija" može da važi samo ukoliko kupljeni uređaj ispunjava hardverske zahteve sa svaku noviju verziju platforme.

Kako je najavljeno na konferenciji Google I/O, kompanija za takav plan već ima saglasnost od strane velikih partnera među proizvođačima, kakvi su HTC, Motorola, Samsung, Sony Ericsson i Motorola, ali se od operatera trenutno pominje samo Vodafone.




Tempo nadogradnji do sada se pokazao kao jedan od najvećih problema Androida, te jedan od glavnih uzročnika fragmentacije platforme. Naime, do sada su osvežavanja softvera uvek padala "na teret" samih proizvođača i operatera, koji imaju svoje planove, a resurse raspoređuju prema sopstvenim potrebama.

Tako se dešavalo da i neki moćni Android telefoni dugo gube na aktuelnosti, jer ne dobijaju nadogradnju na najsvežiju verziju Androida (najčešće zbog prevelikih izmena interfejsa od strane proizvođača ili operatera).

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: