Pronađi članak:

12. 5. 2011.

Srbi dobili mogućnost da kupuju aplikacije na poboljšanom Android Marketu



Sa konferencije Google I/O stiže dosta interesantnih noviteta, ali jedna informacija će biti posebno zanimljiva ovdašnjim korisnicima. Od sledeće nedelje, naime, i u Srbiji će zvanično biti moguće kupovati aplikacije preko Android Marketa. Google je za čak 99 zemalja proširio listu onih u kojima je kupovina preko Marketa zvanično operativna (sada ih ima ukupno 131), a ovoga puta nisu zaobiđene zemlje našeg regiona. To znači da više ne moramo lažirati zemlju pri registraciji i pribegavati drugim trikovima, da bismo platili aplikaciju koja nam se sviđa, već praktično sa svakom debitnom ili kreditnom karticom možemo da "prođemo" kroz sistem za plaćanje Google Checkout.

Novi kupci Android aplikacija treba da znaju da je kupljenu aplikaciju moguće "vratiti", tj. dobiti novac nazad ukoliko ona ne radi na njihovom telefonu i sl. To može da se uradi u roku od 15 minuta nakon kupovine, i to jednom po jednoj aplikaciji.

Osim ove lepe vesti za nas, Android Market, i to kako mobilna, tako i Web verzija, dobija još nekoliko lepih unapređenja. Primera radi, Web verzija je dobila brojne nove kriterijume popularnosti, pa sada lako možete izlistitati najprodavanije i "najtrendi" aplikacije. Mobilna verzija ovog servisa će dobiti svojevrsni "fejslifting" i, sudeći prema screenshotovima koje smo videli na manifestaciji Google I/O, izgledaće znatno bolje.

Uz to, Market će ubuduće početi da vam predlaže aplikacije po vašem ukusu, formiranom na osnovu vaših prethodnih preuzimanja. S druge strane, programeri aplikacija će dobijati svoje "značke", poput "Izbora urednika", čime će od strane Googleovog tima biti nagrađeni za svoj rad, a korisnici će dobiti još jednu "garanciju" za kvalitet aplikacija.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: