Pronađi članak:

29. 5. 2011.

Google, Yahoo, Skype stručnjaci u Beogradu



Četvrta po redu konferencija Evropski dijalog o upravljanju intenrnetom "Eurodig", kojoj će prisustvovati oko 500 učesnika, biće održana u Beogradu 30. i 31. maja.

Drzavna sekretarka za Digitalnu agendu Jasna Matić rekla je da će se na tom skupu razgovarati o upravljanju internetom, zaštiti ličnih podataka i sprečavanju svih vrsta zloupotreba interneta, kao i o borbi protiv sajberkriminala.

"Sigurno je da će upravljanje internetom postajati sve bitnija tema", rekla je Matićeva i istakla da će beogradska konfenrecija biti iskorišćena i kao priprema evropskih učesnika svetskog Foruma o
upravljanju internetom koji će biti održan u septembru u Najrobiju.




Na skupu Eurodig učestvovaće predstavnici Evropske komisije i Evropskog parlamenta, Saveta Evrope, ministarstava i regulatornih agencija, Evropske asocijacije pružalca internet usluga, telekomunikacionih kompanija, internet zajednica, internet kompanija koa što su Google, Yahoo, Microsoft, Skype, registara internet adresa, medijskih udruženja, nevladinih organizacija.

Kako je najavljeno, biće organizovana i mogućnost da se iz centara u 12 zemlalja učestvuje "daljinski", od čega je devet centara u zemljama Evrope.

Domaćin konfernecije u Beogradu je Uprava za Digitalnu agendu, a organizatori su Savet Evrope, švajcarska federalna kancelarija za telekomunikacije i Evropska radiodifuzna unija (EBU).

Četvrti Eurodig otvoriće predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i državna sekretarka za digitalnu agendu Jasna Matić.

Prethodna tri su održana u Madridu, ženevi i Strazburu.

(mondo)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: