Pronađi članak:

10. 5. 2011.

Šta će Microsoft uraditi sa Skype-om?



Kao što smo pisali, Microsoft je kupio Skype za 8,5 milijardi dolara, a ta informacija je sada potvrđena od strane borda direktora obe kompanije. Microsoft je saopštio da će ovaj dogovor povećati dostupnost servisa za prenos glasa i videa u realnom vremenu, te da će od toga koristi imati i "obični" i korporativni korisnici. U organizacionom smislu, Microsoft neće pridružiti Skype niti jednom od svojih postojećih odeljenja, već će biti osnovano novo, na čijem će čelu biti dosadašnji direktor Skypea Toni Bejts, koji će odgovarati direktno Stivu Balmeru, direktoru Microsofta.

Što se dosadašnjih Skype korisnika tiče, Microsoft ih je odmah umirio garancijom da neće prekidati sa pružanjem besplatnih usluga koje je do sada pružao Skype. Takođe, biće nastavljen razvoj aplikacija za sve platforme na kojima je Skype do sada postojao.




U smislu korišćenja Skypea sa postojećim Microsoftovim tehnologijama, najavljena je mogućnost integracije sa Outlookom, Messengerom, Hotmailom, zatim sa platformom Windows Phone 7, te sa servisom Xbox LIVE. Naravno, sasvim je izvesno da će Skype multiplatformski video pozivi stići i na samu konzolu Xbox, sa sve upravljanjem preko Kinect kontrolera. Još uvek nije poznato kada ćemo videti prve opipljive rezultate...

Skype trenutno koristi oko 170 miliona korisnika. Tokom 2010. godine, preko aplikacija ove kompanije obavljeno je 207 milijardi običnih i video poziva.

(mobihobi)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: