Pronađi članak:

7. 7. 2011.

Facebook uvodi Skype video pozive



Facebook danas započinje počinje uvođenje servisa video poziva koji će korisnicima omogućiti besplatno telefoniranje u okviru Skype mreže.

Izvršni direktor i osnivač Facebooka Mark Cukerberg na konferenciji za novinare u sedištu kompanije u Palo Altu, u Kaliforniji, rekao je da je sa kompanijom Skype potpisao ugovor o partnerstvu koji će omogućiti integraciju Skype platforme u Facebook.



Cukerberg je rekao da je najbolji deo tog partnerstva to što korisnici neće morati da ponovo podešavaju svoj Skype nalog u okviru Facebooka, već će biti dovoljno da se jednom instalira dodatak koji će to uraditi automatski, za šta je potrebno tridesetak sekundi.

Izvršni direktor kompanije Skype Toni Bejts rekao je da će u početku preko Facebooka biti omogućeni svi besplatni Skype servisi poput razgovora i četovanja u okviru mreže.

On je dodao da je za kasnije planirano uvođenje plaćenih Skype servisa kao što su pozivi izvan mreže i slanje SMS poruka na mobilne telefone.




Integracija video poziva će omogućiti Facebooku da adekvatno odgovori konkurenciji, posebno kompaniji Google koji je nedavno predstavio svoju društvenu mrežu Google+, kojoj je jedan od glavnih aduta upravo mogućnost video poziva preko servisa Google Talk.

Na predstavljanju novog servisa Facebooka Cukerberg je potvrdio i da je broj korisnika te mreže u svetu premašio 750 miliona, ali je ukazao da broj korisnika više ne treba da bude glavno merilo za društvene mreže.

Cukerberg je najavio da će Facebook prepustiti trećim kompanijama razvoj aplikacija, čime će se omogućiti da one budu kvalitetnije. Za to vreme, Facebook će se okrenuti razvoju aplikacija za mobilne platforme.

Implementacija video poziva počinje danas, a očekuje se da će svim korisnicima biti dostupna u narednih nekoliko sedmica.

(mondo)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: