Pronađi članak:

27. 7. 2011.

Šematski prikaz futrole otkriva novi dizajn iPhona 5



Da li nam ova futrola stvarno pokazuje kako će izgledati iPhone 5?

Britanska stranica MobileFun danas je izazvala lavinu glasinom koja se brzinom svjetlosti proširila blogosferom. Uredništvo pomenute stranice tvrdi da im je ruku dopao šematski prikaz futrole za nadolazeći iPhone 5. Nacrt su, navodno, “izboksovali” od kineskog proizvođača dodatne opreme za iUređaje, koji je inače blizak tvrtki Foxconn (a koja proizvodi Appleove mobilne krasotice).

Šta nam ovaj nacrt sugerira kad je u pitanju dizajn iPhonea 5? Na prvom mjestu tu je veći zaslon a na tu temu smo već čuli nebrojene glasine. Tu je i zakrivljena poleđina uređaja koja dosta podsjeća na rješenje koje možemo vidjeti na iPadu, a ako baš hoćete, i na starijim uređajima kao što su iPhone 3G i 3GS. Odstupanjem od potpuno ravne poleđine iPhonea 4, Apple bi otišao korak unazad sa dizajnerskim rješenjima ali kritiku ćemo ipak ostaviti po strani dok ne vidimo “pravi” iPhone 5.




Najzanimljiviji detalj dolazi na kraju. Pogledajte rješenje Home tipke! Ono bi išlo u prilog nekadašnjim glasinama da će iPhone 5, umjesto hardwareske Home tipke, imati dodirni senzor, konkretnije za ovaj slučaj – dodirnu površinu koja će pored funkcija Home tipke donijeti i razne touch geste (swipe za prebacivanje iz jedne otvorene aplikacije u drugu itd.).

Uz najbolju volju ovoj glasini teško možemo povjerovati a osnovni razlog za to je činjenica da nas ovaj dizajn neodoljivo podsjeća na konceptualni dizajn iPhonea 5 koji smo vidjeli prije par mjeseci, a koji možete pogledati na stranici This is my next.

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: