Pronađi članak:

28. 7. 2011.

iPhone 5 će biti predstavljen u drugoj nedelji septembra



Kineska stranica, bliska proizvođačima, izvještava da ćemo iPhone 5 vidjeti sredinom septembra.

Novi dan – nova iPhone 5 glasina! U posljednja 72 sata vidjeli smo stvarno impresivnu količinu glasina, jedne nam nude izvještaje o novim uposlenicima u operaterskim kućama, druge nam nude šematske prikaze futrola za iPhone 5 a danas nam China Times govori kako je najvjerovatniji vremenski prozor za lansiranje novog iPhonea drugi tjedan mjeseca rujna.

U istom izvještaju dalje se navodi kako dobavljači već pripremaju 400 000 testnih primjeraka, te da je kod istih Apple naručio 4 milijuna iPhonea 5 koji bi trebali biti dostupni za prvi talas narudžbi. Ovo nam se ipak čini kao mršava cifra te bi mogli još jednom vidjeti kako potražnja nadmašuje ponudu, kao što bio slučaj prije par mjeseci sa iPadom 2. Ponovo se, mimo razumne logike, spominje i iPad 3 koji (ako je vjerovati ovom članku) neće biti dostupan u rujnu već kasnije u toku ove godine zbog nedostatka odgovarajućih komponenti.




Dostupnost novog iPhonea u septembru je najupornija glasina ove sezone. Vidjeli smo je u raznim oblicima i varijacijama a prvu potvrdu je dobila kada na WWDC-u početkom lipnja nije predstavljen iPhone 5. S druge strane, nema konsenzusa među glasinama kad je u pitanju izgled nadolazećeg modela. Predlažu se potpuno novi dizajn kao i zapanjujuća sličnost sa iPhoneom 4. Rano jučer smo vidjeli šematski prikaz futrole za iPhone 5 da bi kasnije tokom dana 9to5mac donio slike prave pravcate futrole koja je već proizvedena pa ćemo iskoristiti priliku da vam pokažemo i te fotografije.





Slično šematskom nacrtu, i ova fotografija sugerira da će iPhone 5 biti dizajnerski blizak iPadu. Samo je pitanje vremena kada ćemo imati nešto vjerodostojnije informacije.

(omizio)

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: